Kvadrat u Beogradu može i za 1.000€

Stan u Beogradu trenutno može da se kupi i po ceni od 1.000 evra po metru kvadratnom, i na lokacijama koje su relativno blizu centra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2011.

06:57

Default images

U beogradskim naseljima Braće Jerković, Zemun Polje, Višnjica, Karaburma, pa i u nekim delovima Zvezdare, na Medaku stan od 40 kvadrata može da se pazari i za 40.000 evra.

Praćenjem oglasa mogu da se pojave pojedinačni slučajevi po ceni od 1.000 evra po kvadratu, pa čak i za manje.

Cena može još da pada, čak i u centru, ali tada su obično loši gradnja, papiri, orijentisanost, prilaz, ili je loše grejanje, udaljen gradski saobraćaj.

Vlada Mihajlović iz agencije Sigma nekretnine kaže da mogu da se nađu stanovi za manje novca, ali je u tom slučaju obavezno proveriti dokumentaciju.

"Na istoj lokaciji može da postoji disbalans u cenama. Negde stan u stambenoj zgradi košta 1.300 i čim se pojavi na tržištu, odmah se proda. A dešava se da stan na istoj lokaciji, ako papirologija nije kompletna, ne može da se proda ni za 1.000 evra po kvadratu", tvrdi on. Stanovi u Novom Sadu mogu da se nađu već od 600 evra po kvadratu. Tako se, na primer, u naselju Adice cena kvadrata kreće od 600 do 800 evra, a u Avijatičarskom naselju od 700 do 900 evra. Listanjem oglasa, pronašli smo da za Telep treba izdvojiti oko 800 evra, a za Klisu i za naselje Stara Detelinara potrebno je oko 700 evra po kvadratu.

Ono što ne ide naruku potencijalnim kupcima stana jeste činjenica da je učešće za subvencionisane kredite 10 odsto, a za komercijalne i 20 odsto vrednosti stana. Ipak, ovi krediti teško da će biti jeftiniji u narednom periodu jer je euribor zbog svetske krize na veoma niskom nivou, pa će i rate narednih meseci biti niže. Ako neko ima roditeljski stan, može da njega položi kao hipoteku i onda mu učešće neće biti ni potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: