"Mrkonjićev most" potrajao deceniju

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije izdvojilo je 20 miliona dinara za rekonstrukciju mosta na reci Toplici, na magistralnom putu Niš-Priština, kod Kuršumlije.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.12.2011.

17:47

Default images

Radovi na rekonstrukciji tog mosta će izvoditi građevinsko preduzeće "Mostogradnja" i oni će početi odmah posle Nove godine. Dok traju radovi saobraćaj će biti usmeren obilaznim putevima.

"Radi se o mostu koji je sagrađen 2000. godine pošto je stari porušen u NATO bombardovanju", kazao je zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević On je naglasio da je ministarstvo odluku o rekonstrukciji mosta donelo nakon što je on letos znatno oštećen, pošto je pukla betonska ploča i na sredini mosta se otvorila ogromna rupa koja je privremeno sanirana.

Stručnjaci iz Instituta za puteve i Puteva Srbije, ustanovili su tada da je betonska ploča popucala celom dužinom objekta.

"Most jeste rizičan jer preko njega svakodnevno prolaze šleperi koji voze tešku robu na Kosovo. On nije sposoban da trpi veliko opterećenje i rekonstrukcija je neophodna .Radi se o jednom od najvećih mostova u opštini Kuršumlija, koji je porušen u NATO bombardovanju", kazao je Dejan Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: