Ćirić: S proleća stiže Medtronik

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić, na završetku petodnevne posete SAD, najavio je na proleće dolazak američke kompanije Medtronik.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.12.2011.

17:05

Default images

Ministar je naglasio da je reč o svetskom lideru u proizvodnji medicinskih uređanja i opreme koja planira da otvori svoje kancelarije u Beogradu.

Inače, prvog dana posete, Ćirić je u Njujorku najavio dolazak u Srbiju američke kompanije NCR koja je globalni lider u proizvodnji elektronskih uređaja za finansijske transakcije građana i privrednih subjekata. Ova kompanija bi do početka marta 2012. u Srbiji zaposlila oko 300 visokokvalifikovanih kadrova.

Tokom posete Vašingtonu održani su sastanci sa predstavnicima američke administracije, Stejt Departmente, Američke privredne komore, Ministarstva trgovine i industrije i Ministarstva finansija.

Glavne teme sastanaka bile su potpisivanje Sporazuma o zaštiti investicija i Sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, od kojih se očekuje da značajno doprinesu poboljšanju bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: