Banke nisu odgovorne za zloupotrebe

Kod banaka u Srbiji nije bilo propusta u sistemu zaštite podataka o platnim karticama, rečeno je u Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.12.2011.

18:12

Default images

U tom telu pri Privrednoj komori Srbije (PKS) naveli su da u slučajevima kompromitovanja podataka o kojima je bilo reči u domaćim medjima odgovornost ne snose banke u Srbiji i ističu da će istraga pokazati gde se taj problem dogodio.

Ističe se da banke kod bilo kog eventualnog neovlašćenog otkrivanja podataka preventivno zabranjuju elektronsko korišćenje platnih kartica radi sprečavanja mogućih zloupotreba i zaštite svojih klijenata - korisnika platnih kartica.

Neke od najvećih domaćih banaka, Unikredit, Rajfajzen i Hipo Alpe Adrija potvrdile su da su preventivno blokirale jedan broj platnih kartica da bi sprečili eventualne zloupotrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: