Dodatno vreme za preregitraciju

Izmenama Zakona o privrednim društvima predviđeno je produženje roka za preregistraciju privrednih društava po novom zakonu do kraja avgusta 2012. godine.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.12.2011.

17:50

Default images

Obrazlažući predložene izmene zakona u Skupštini Srbije, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je navela da je predloženo da se prijave za preregistraciju podnose do 15. jula 2012.

Prema njenim rečima, postojećim rešenjem bilo je predviđeno da se 1. februar 2012. uđe u postupak preregistracije i da se završi do kraja aprila 2012. Potpredsednica Vlade je navela da će svi oni koji su spremni da od februara uđu u registraciju to moći da učine u skladu sa novim zakonom.

Verica Kalanović je kazala da su nova rešenja predložena jer su privrednici izrazili bojazan da će prvobitno predviđeni vremenski period za preregistraciju smanjiti efikasnost rada i izazvati troškove.

Ona je dodala da će se predloženim rešenjima aktivnosti vezane za preregistraciju moći da rade uporedo sa redovnim aktivnostima privrednih društava.

Predloženim zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, kako je navela, taj postupak će biti standardizovan za sve, kako za privredna društva tako i za sve ostale za koje se vodi registar, kao što su javna glasila i udruženja.

Verica Kalanović je kazala da novi zakon treba da omogući efikasnost kroz uvođenje "ćutanja administracije od pet dana" koja se do sada primenjuju samo na privredne subjekte tako da će se smatrati da je zahtev za registraciju prihvaćen ako u roku od pet dana ne stigne rešenje iz Agencije za privredne registre.

Prema njenim rečima, tačno će se znati broj procedura za registrovanje koja će biti pojednostavljena, potrebno vreme, a biće smanjeni troškovi registracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

17 h

Podeli: