Nektar i zvanično preuzeo Fruktal

Kompanija Nektar iz Bačke Palanke zvanično je preuzela 93,73 odsto akcija slovenačkog Fruktala koje je kupila od Pivovarne Union, saopštila je ta kompanija.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.12.2011.

17:24

Default images

Za akcije Fruktala je plaćeno 35,3 miliona evra koliko je i bilo predviđeno.

Preuzete akcije su uknjižene, i postale su direktno vlasništvo Nektara, navodi se u saopštenju.

Zvaničnom preuzimanju Fruktala predhodilo je dobijanje svih neophodnih saglasnosti komisija za zaštitu konkurencije tržišta na kojima nastupaju obe kompanije: Slovenije, Srbije, BIH, Makedonije i Crne Gore.

"Obzirom da se bliži kraj godine, konsolidovani prihod kompanije Nektar i Fruktal na kraju 2011. godine je prema planiranom i očekivanom prihodu oko 140 miliona evra", istakla je uprava Nektara.

Tim preuzimanjem je, kako se podvlači, kompanija iz Bačke Palanke postala ubedljivo najveći proizvodjač sokova, nektara i napitaka u celom regionu.

Zvaničnim preuzimanjem Fruktala, Nektar planira da uloži u dalji rast i razvoj tog slovenačkog proizvodjača sokova i njegovo širenje u regionu i šire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: