Budžet pod lupom Fiskalnog saveta

Fiskalni savet Srbije radi analizu predloga državnog budžeta za 2012. godinu i naredne nedelje dostaviće je Skupštini Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.12.2011.

17:05

Default images

"Paralelno sa analizom republičkog budžeta i fiskalne strategije za iduću godinu radimo i analizu budžeta lokalnih samouprava i socijalnih fondova", rekao predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

On je istakao važnost poštovanja fiskalnog pravilo da deficiti svih tih budžeta, odnosno konsolidovanog državnog budžeta bude 4,25 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Izveštaj o analizi budžeta Fiskalni savet će krajem iduće nedelje predstaviti i javnosti.

Vlada Srbije je danas skupštini Srbije dostavila predlog republičkog budžeta za 2012. godinu kojim su predviđeni prihodi od 750 milijardi dinara, a rashodi od 890 milijardi dinara.

Deficit republičkog budžeta iznosiće 140 milijardi dinara, a deficit konsolidovanog budžeta biće 152 milijarde dinara, što je 4,25 odsto procenjenog BDP za iduću godinu.

Budžet za iduću godinu je projektovan na osnovu predvidjanja da će rast BDP-a biti 1,5 odsto.

U budžet su uključena planirana izdvajanja za povećanje plata u javnom sektoru i penzija od četiri odsto u aprilu i 0,9 odsto u oktobru.

Rasprava o predlogu budžeta u Skupštini Srbije, kako je danas najavila predsednica parlamenta Slavica Djukić-Dejanović, počeće 26. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: