BG aerodrom savremen, kao evropski

Međunarodni aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu počeo je rekonstrukciju zgrade terminala, rečeno je u tom preduzeću.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.12.2011.

14:31

Default images

Kako je navedeno, projektom je predviđeno da se u tranzitnoj pograničnoj zoni izgradi novih 10.000 kvadratnih metara korisnog prostora i rekonstruiše postojećih 9.000 kvadrata.

Na beogradskom aerodromu su istakli da će svi radovi biti finansirati sopstvenim novcem, bez zaduživanja. Realizacija projekta je planirana u četiri faze, a ugovorena vrednost prve faze je 550 miliona dinara (oko 5,5 miliona evra).

Završetak prve faze predviđen je za sredinu sledeće godine, kada će biti kompletno rekonstruisan prostor između čekaonica C2 i A6, kažu na Aerodromu "Nikola Tesla".

Kako ističu, u poslednjoj, četvrtoj fazi na terminalnoj zgradi biti izgrađen novi, dodatni sprat.

Generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević je istakao da je dinamika radova na rekonstrukciji tako isplanirana da uopšte ne remeti redovnost aviosaobraćaja.

Prema njegovim rečima, delovi zgrade će se fazno delimično zatvarati, ali tako da to neće ometati putnike.

"Sve ovo radimo da bi smo povećali udobnost nasih putnika. Biće mnogo više novih sadržaja kao sto su ugostiteljski objekti, razne vrste radnji i sve ono što nude najsavremeniji aerodromi u Evropi", rekao je Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: