Dulić: 100 stanova za 10 dana

Za poslednjih deset dana u naselju Stepa Stepanović prodato je više od 100 stanova, kaže ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 16.12.2011.

12:14

Default images

Prema rečima ministra, vraćeno je poverenje u državne projekte jer gotovo da nema interesovanja za kupovinu stanova u privatnom sektoru , kada se oni uporede sa državnim sektorom.

Obraćajući se u Skupštini povodom izmene Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, Dulić je naglasio da se projekat Stepa Stepanović izdigao iz nule, zahvlajujući upravo ovom zakonu. "U 'Stepi Stepanoviću' se gradi 5.000 stanova u kojima će živeti skoro 15.000 ljudi. U ovom trenutku tamo radi između 15.000 i 20.000 ljudi” , istakao je ministar i dodao da će izgradnja stanova na ovoj lokaciji biti završena i za vreme druge vlade.

“Iza nas neće ostati dugovanja, bilo kakve vrste problema koje će te projekte gurnuti u stramputicu” , kazao je Dulić.

Ministar je, "braneći" pred poslanicima Skupštine Srbije izmene zakona kojim se produžava njegovo važenje i u 2012, rekao da je cilj izmena i upošljavanje domaćih građevinskih preduzeća i obezbeđivanje likvidnosti tog sektora.

Dulić je naveo da je stanje građevinarstva loše, da su mnogi bez posla, ali da je primena Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima krize podstakla rast.

On je ukazao da građevinska industrija nije slučajno predmet pažnje države budući da svaki dinar uložen u tu oblast dovodi do tri dinara investicija u druge sektore privrede, a svako novo radno mesto do četiri nova radna mesta u granama koje je podržavaju.

Dulić je rekao da je država najozbiljniji investitor u toj oblasti i da u godinama krize mora da pomogne taj sektor koji će, kako je rekao, u suprotnom nestati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: