NIS traži naftu kod Kraljeva

Naftna industrija Srbije pokušava nastavila je istražne radove na pronalaženju nafte i gasa u Srbiji, ovoga puta na području Kraljeva.

Srbija

Izvor: Press

Petak, 16.12.2011.

11:46

Default images

Ako testiranja budu potvrdila da ima zaliha nafte i gasa u potencijalno komercijalnim količinama, bilo bi nastavljeno otvaranje bušotina i lociranje naftnog polja.

Ovo je i jednom od beogradskih medija potvrdio i NIS gde se navodi da je ove godine počelo bušenje nekoliko istražnih bušotina na teritoriji Vojvodine, ali i južno od Save i Dunava. Potvrđeno je da se vrše ispitivanja i u Kraljevu, ali se dodaje da dok se ti radovi ne završe, sve je u domenu pretpostavki.

Tako u ataru sela Vrdila kod Kraljeva od pre desetak dana monteri Naftna industrija Srbije postavljaju i instaliraju metalne kontejnere, velike cevi, ogromne dizalice, kranove.

Dok su ovakva postrojenja uobičajena severno od Save i Dunava, u ovom delu Srbije su „čudo neviđeno".

“Ma, dobro, neka traže naftu, voleo bih da uspeju” , kaže Veljko Maričić iz Bukovice. Sličnog mišljenja je i njegov prvi komšija Milan Radunković, čije domaćinstvo gleda pravo na postrojenje NIS-a.

“Priča se da će ako nađu naftu otkupljivati i okolne parcele. Ma, bilo bi to dobro za grad, valjda bi se otvorila neka radna mesta” , komentariše Radunković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: