Planum u Angoli čeka milijarda evra

Domaći građevinari, na čelu sa građevinskom firmom Planum, i preduzeće "Jugoimport SDPR", biće uskoro angažovani u Angoli.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.12.2011.

18:26

Default images

U pitanju su poslovi vredni više od milijardu dolara, kaže generalni direktor Planuma Ratomir Todorović.

On navodi da je "gotovo izvesno da ćemo dobiti sve ranije dogovorene poslove u Angoli", dodajući da će uskoro biti potpisani prvi međudržavni sporazumi za taj aranžman, koji će obuhvatiti više domaćih firmi.

Reč je o sporazumima za rekonstrukciju vojne baze, koju je Planum sagradio pre 25 godina, kao i izgradnju velike vojne bolnice i fabrike namenske industrije. Todorović je kazao da je Planum dobro pripremio teren za dobijanje velikih radova u Angoli podsetivši da je tokom posete ministra odbrane Dragana Šutanovca Angoli, pre oko tri meseca, dogovorena saradnja.

Generalni direktor Planuma je kazao da ta zemunska firma, koja je inače specijalizovana za niskogradnju, radi u Angoli neprekidno od 1979. godine i da je u toj zemlji u poslednjih dvadesetak godina prisutna kao lokalna firma.

"Ta zemlja je prijateljski nastrojena prema nama i hoće da naše firme budu ponovo prisutne u većem broju", kazao je on dodajući da se Angola dosta razvija i može da finansira velike projekte, dok su srpskim građevinarima druga tržišta uglavnom zatvorena.

On je naglasio, međutim, da obezbeđivanje bankarskih garancija predstavlja veliki problem za srpsko građevinarstvo i da će i za ovaj posao u Angoli biti problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: