Dulić: Srbija lepa, ali nerazvijena

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić kaže da je neravnomeran razvoj jedan od najvećih problema Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.12.2011.

16:29

Default images

On naglašava da se dobrim idejama varošice širom zemlje mogu učiniti kvalitetnim mestima za život građana.

"Preduslov za razvoj Srbije je ravnomeran razvoj njenih delova i to treba da bude cilj svake vlade", istakao je Dulić navodeći da će njegovo ministarstvo podržati taj projekat i promovisati razvoj varošica.

Dulić naglašava da je "svako od nas svedok, kada putujemo po Srbiji, koliko je ova zemlja lepa, ali i koliko je u nekim svojim delovima nedovojno razvijena... Kada pričamo o malim mestima sećamo se da su nekad bila dobra mesta za život, dok su danas postala sinonimi za nerazvijenost i zaostalost u svakom pogledu".

On je kazao da bi u narednih nekoliko godina opštine Majdanpek, Bela Crkva, Opovo, Petrovac na Mlavi i Kanjiža mogle da se razviju i postanu dobri primeri ostalim manjim mestima u Srbiji koja imaju do 20.000 stanovnika - kako da iskoriste dobre ideje svojih žitelja.

"Nisu samo male varošice u problemu, već se prazne i mnogo veći gradovi koji su nekad bili sinonimi razvoja, poput Subotice, Zrenjanina, Sombora, Kraljeva, Kruševca, Vranja i Leskovca", kazao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: