Dinkić: Bespovratno zanatlijama

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić kaže da država zanatstvu treba da omogući bespovratnu pomoć, a posebno starim zanatima.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2011.

17:53

Default images

On je rekao da je veliki broj taksi koje zanatlije plaćaju "jedan od najvećih problema koje treba rešiti budućom ekonomskom politikom".

"Ekonomska platforma URS-a predlaže da pomognemo onima koji se bave zanatstvom da se oslobode taksi, jer oni danas plaćaju ukupno 35 naknada", naveo je Dinkić.

Dinkić je rekao da je potrebno "dodatno stimulisati zapošljavanje u zanatlijskim radnjama, tako što bi država, osim bespovratnih sredstava za nabavku alata i otvaranje radnji, davala i bespovratna sredstva za obuku radne snage".

Predsednik Udruženja samostalnih zantlija Novog Sada Slavko Novaković rekao je da je na sastanku bilo reči i o donošenju zakona o zanatstvu, koji bi regulisao pitanja sive ekonomije u toj oblasti.

"U Srbiji je zatvoreno oko 15.000 zanatskih radnji, ali ti ljudi nisu prestali da rade već su prešli u sivu zonu zbog loših uslova poslovanja na tržištu", naveo je on.

Novaković je dodao da je vraćanje zanatlija u legalnu zonu poslovanja najveći zadatak zanatlija, "jer time sprečavaju nelojalnu konkurenciju", a i države, "jer ona nema nikakve koristi od sive ekonomije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: