Fijat iz Kragujevca ide i u SAD

Direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara kaže da ta kompanija u Kragujevcu priprema proizvodnju novog modela "el zero", koji će se izvoziti na tržište Evrope i SAD.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 07.12.2011.

13:24

Default images

On je to rekao na svečanosti Komore italijansko-srpskih privrednika koja je kompaniji Fijat automobili Srbija (FAS) dodelila nagradu za izuzetno isticanje i podršku razvoja ekonomskih odnosa Srbije i Italije.

Kako se navodi u saopštenju Komore, Ferara je rekao da je ta kompanija u Kragujevcu ove godine uložila 720 miliona evra od predviđenih 950 miliona evra. On je rekao da FAS ulaže u neophodnu infrastrukturu, mehanizaciju i opremu za proizvodnju modela "el zero" kao i da će dovesti dobavljače iz Italije koji su tražili da budu koncentrisani u Kragujevcu ili najdalje do 25 kilometara.

Ferara je naveo da je bilo planirano da u Kragujevac dođe sedam dobavljača i da su se u međuvremenu zainteresovale još dve firme i dodao da bi dobavljači trebalo da ulože dodatnih 100 miliona evra u okviru tog projekta.

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Vinćenco Divela je kazao da je nagrada uručena FAS-u za hrabrost za tako veliku investiciju započetu u Srbiji, od koje veliku korist imaju Kragujevac i Srbija.

On je rekao da je FAS kompanija koja treba da služi kao primer za privlačenje drugih investitora u Srbiju

Divela je dodao da u Srbiji ima više od 1.000 preduzeća sa italijanskim kapitalom i pozvao italijanske investitore da u što većem broju dođu u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: