Ljajić: Dati stanove vojnim licima

Porodična tragedija u kojoj su nastradali vojni penzioner i njegova supruga upozorenje su da država hitno reši stambeno pitanje vojnih lica, kaže Rasim Ljajić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2011.

11:34

Default images

Ministar rada i socijalne politike je istakao da je najveća odgovornost na državi, koja treba da reši problem ljudi koji nemaju "krov nad glavom", ali i da društvo u celini i pojedinci moraju da budu solidarni.

"Ovde ne pomaže politički ni socijalni komentar, jedino se covek ljudski može izraziti da se radi o nezabeleženoj tradegiji. Činjenica je da imamo povećan broja samoubistava i da veliki broj onih koji rade u vojsci nemaju krov nad glavom, čak njih 4.600", kazao je Ljajić gostujući na TV B92.

Ljajić je napomenuo da će trebati vremena da se reše stambena pitanja tih ljudi, dodajući da ova porodica nije bila u sistemu socijalne zastite po bilo kom osnovu.

Ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć da su u porodičnoj tragediji koja se juče dogodila u Beogradu, nastradali vojni penzioner Palko (Palka) Ponjiger (51) i njegova supruga Ilonka (47), kada su skočili sa šestog sprata Vojnosamačkog hotela "Zvezdara".

Incident se, navedeno je u saopštenju, dogodio u 12.45 sati , a prilikom skoka sa roditeljima je bio i trogodišnji sin Milan (rodjen 2008.) koji je nakon nesreće prebačen u Urgentni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: