Koordinacijom protiv piraterije

U Srbiji je formirano Koordinaciono telo institucija uključenih u borbu protiv krivotvorenja i piraterije, saopštio je Zavod za zaštitu patenata.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2011.

19:36

Default images

Šef odeljenja za zaštitu intelektualne svojine u Upravi carina Darko Stojčević kazao je da je tokom ove godine, od strane nosilaca prava podneto 148 zahteva za preduzimanje mera i oko 1,4 miliona različitih proizvoda privremeno je zadržano, zbog sumnje da su povredjena prava intelektualne svojine.

"Tokom ove godine, Tržišna inaspekcija je, po zahtevima nosilaca prava intelektualne svojine, izvršila 1.900 kontrola, koje se odnose na identifikovanje i sprečavanje prodaje krivotvorene robe i oduzela oko 17.000 komada krivotvorenih proizvoda", rekao je on.

Kako se dodaje u saopštenju, ukupno oduzeti krivotvoreni i piratski proizvodi, za koje Tržišna inspekcija u ovom trenutku obezbedjuje nadzor do okončanja sudskog postupka, čini oko milion raznih proizvoda, uključujući oko 30.000 piratskih primeraka CD-a i drugih nosača zapisa.

Prema izveštaju MUP-a, ove godine podneto je 16 krivičnih prijava za krivično delo "Neovlašćeno iskorišćavanje autorskih prava".

Prijavljeno je 20 lica za protivpravnu imovinsku korist od šest miliona dinara, od čega je dvoje lišeno slobode. Od oduzete robe, izdvaja se 25 računara, 5.000 diskova i 10 hard diskova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: