Saudijci fond gradi stanove u BiH

Saudijski fond za razvitak odobrio je 18 miliona američkih dolara za Projekt obnove stambenih jedinica za izbegle i raseljene osobe u Bosni i Hercegovini.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.12.2011.

17:50

Default images

Tim zajmom biće omogućeno povoljno finansiranje rekonstrukcije i izgradnje oko 1.000 stambenih jedinica korisnika ili oko 4.000 članova porodica na celoj teritoriji BiH, kao i finansiranje infrastrukturnih projekata u opštinama, prenela je agencija Fena.

Odobreni iznos zajma je s rokom otplate od 25 godina koji uključuje pet godina grejs perioda i troškove kredita od jedan posto.

Tim zajmom se nastavlja kontinuitet vrlo uspešne saradnje izmedju Saudijskog fonda za razvitak i BiH ostvarene kroz više zaključenih sporazuma za finansiranje različitih projekata u BiH, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Očekuje se da će u narednom periodu biti razmatrani projekti iz oblasti obrazovanja i zdravstva, kao i novi projekti zbrinjavanja populacije izbeglih i raseljenih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: