Petrović: Čekamo "dobre vesti"

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da očekuje "da cene nastave da idu tamo kuda su krenule-naniže".

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.11.2011.

15:17

Default images

Govoreći o cenama osnovnih životnih namirnica Petrović je rekao da nema razloga za poskupljenje hrane i da očekuje da tržište te robe bude stabilno.

"Stočna hrana je pojeftinila i to će uticati na cenu mesa", naveo je ministar poljoprivrede i dodao da očekuje "dobre vesti" kad je reč o pojeftinjenjima. Prema njegovim rečima, cene hlaba su potpuno stabilna, a posle intervencije iz robnih rezervi uspostavljena je i ravnoteža na tržištu šećera.

Petrović je rekao da će sledeće godine biti više nego dovoljna proizvodnja sirovog mleka i dodao da očekuje dobre vesti kada je reč o trgovačkim maržama na osnovne životne namirnice.

On je podsetio da cena osnovnog tipa hleba "sava" maksimalno iznosi 44 dinara, da je cena šećera iz robnih rezervi u maloprodaji 95 dinara za kilogram, a za industriju 80 dinara, kao i da je pojeftinila stočna hrana zbog čega se očekuje i pad cene mesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: