"Plate i penzije se neće menjati"

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić kaže da se penzije i plate u državnom sektoru neće menjati i smanjivati naredne godine i da će biti isplaćivane redovno.

Srbija

Izvor: RTS

Sreda, 23.11.2011.

20:06

Default images

"Penzije i plate u državnom sektoru su izuzetno male i skoro da se nalaze na ivici izdržljivosti. One se međutim isplaćuju i usklađuju redovno i garantujem da će 2012. godine taj sistem biti zastupljen i da ga niko neće manjati", kazao je Krkobabić.

On je rekao da će se penzije isplaćivati redovno, prema sistemu koji je utvrđen 2010. godine, i da zastoja neće biti bez obzira na probleme koji budu nastali tokom donošenja budžeta za 2012. godinu.

"Bez obizra što budžet još nije u nacrtu pripremljen, 2012. penzije i plate neće niko dirati, kao ni sistem njihovog usklađivanja, ni redovnost isplate i one neće ići ispod sadašnjeg nivoa", kazao je Krkobabić.

Na pitanje da li će one rasti, potpredsednik Vlade rekao je da će se one usklađivati onako kako bude rasla inflacija i BDP.

Upitan šta će biti ako bude moralo da se štedi, on je dogovorio da bi trebalo centralizovati javne nabavke, kao i da bi "raznorazne ministarske budžete" trebalo staviti u centralni budžet, odnosno da ih kontroliše država, kao i da se naprave prioriteti i troši manje novca.

"Neće morati toliko da se štedi da bi morale da se smanje plate i penzije", kazao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: