Mrkonjić: Ne dajem rokove olako

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kaže da očekuje da će ceo auto-put na Koridoru 10 biti završen do kraja 2013. godine.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.11.2011.

16:44

Default images

Mrkonjić je rekao da je od 2008. godine završeno 180 kilometara auto-puta na koridoru 10, a preostalih 150 kilometara je "u nekoj fazi tenderske procedure".

Na početku mandata ove vlade nedostajalo je oko 330 kilometara Koridora 10 i do sada je završeno 180 kilometara, što je veliki uspeh, rekao je Mrkonjić.

"Ne dajem rokove olako, već uslovno, odnosno ako se pojave neki problemi moraju i rokovi da se odlože, u suprotnom moraju da se ispoštuju", istakao je ministar. Mrkonjić je kazao da će i zemlje u okruženju imati koristi kada Srbija bude imala završen Koridor 10, jer će moći da privuku veći broj stranih investitora.

"Izgradnja putnog i železničkog Koridora 10 kroz Srbiju predstavlja jednu od najvećih razvojnih šansi za razvoj zemlje", naglasio je Mrkonjić i dodao da su međunarodne banke odobrile povoljne kredite za izgradnju Koridora i da će Srbija realizovati te projekte sa domaćom radnom snagom.

On je precizirao da je završen ceo severni krak Koridora 10, ističući da će za deonice na južnom kraku svi tenderi biti raspisani do kraja ove godine.

"Tenderi za neke deonice na sektoru 'Jug' Koridora 10 su već raspisani, za deonicu kroz Grdeličku klisuru tender će biti kompletiran do kraja godine", rekao je Mrkonjić.

Prema podacima preduzeća Koridori Srbije, ukupna dužina Koridora 10 kroz Srbiju je 835 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: