Kinezi, Nemci i Belgijanci u Nišu

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović kaže da su u toku razgovori sa velikim kineskim investitorom i ulagačima iz Nemačke i Belgije koji bi da investiraju u Niš.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.11.2011.

15:51

Default images

Simonović nije želeo da precizira koje su to investicije jer su pregovori u toku.

"Vode se razgovori sa jednim velikim kineskim investitorom o ulaganju u obnovljive izvore energije u niški region", rekao je Simonović.

Gradonačelnik Niša je rekao da se razgovori vode i sa dve velike kompanije iz Belgije i Nemačke koje posluju u oblasti zaštite životne sredine, odnosno autoindustrije. "Siguran sam da ćemo brzo potpisati pismo o namerama sa tim kompanijama", rekao je Simonović.

Belgijska kompanija bavi se zaštitom životne sredine, a nemačka je iz oblasti automobilske inustrije, kazao je gradonačelnik i naveo da ne može da otkrije njihova imena sve dok pregovori ne budu završeni.

On je dodao da italijanski Beneton traži još jednu lokaciju u Nišu za izgradnju novog proizvodnog pogona van kompleksa bivšeg Niteksa koji je kupio i gde gradi nove pogone ili rekonstruiše postojeće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: