Beneton bi 900 mladih radnika

Direktor Benetona Srbija Flavio Simoneti kaže da će ta kompanija u toku sledeće godine zaposliti oko 900 radnika, a do kraja 2013. godine ukupno 2.000 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

13:58

Default images

Simoneti je sa niškim novinarima i gradonacelnikom Milošem Simonovićem obišao objekte u krugu nekadašnjeg Niteksa, gde italijanska kompanija trenutno ruši i rekonstruiše zagrade u kojima će biti otvoreni pogoni Benetona.

U Benetonu Srbija u Nišu trenutno radi oko 150 radnika u jednoj zgradi i oni proizvode džempere. Simoneti je rekao da će Beneton u Nišu ukupno rekonstruisati oko 40.000 kvadratnih metara prostora i izgraditi još oko 25.000 kvadratnih metara.

"Sudbina radnika Niteksa ne zavisi od nas, mi smo kupili samo teren bez obaveze prema radnicima, sa nekima od njih radimo intervjue za posao, ali većina radnika će biti mladi ljudi, jer se kompletna proizvodnja razlikuje od one u Niteksu", rekao je Simoneti.

Radnici koji trenutno rade u Benetonu u Nišu zaposleni su u firmama kooperantima Benetona.

"Imamo trenutno pet kooperanata koje Beneton kontroliše, daje prostor i sirovine. Radi se o društvima koja su nezavisna ili su deo Beneton grupe i sa kojima sarađujemo više od 30 godina", rekao je Simoneti.

Simoneti je rekao da će vrednost investicija sa kooperantima iznositi oko 50 miliona evra, a u pogonu koji radi ugrađene su mašine poslednje generacije. Kada bude završeno investiranje i počne puna proizvodnja, Beneton računa na godišnji obrt od 72 miliona evra.

Obuku radnika u Nišu obavljaju radnici Benetona iz okolnih zemalja, pa je jedna od radnica koja obučava novozaposlene Hrvatica Gracijela Mahovac koja je u Niš došla iz pogona Benetona u Istri.

"Sve su to dobre devojke koje brzo uče", rekla je Mahovac i dodala da je zadovoljna radnicima, kao i da je Niš lep grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: