Dačić brine i divi se IMR-u/FOTO

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da je Industriji motora Rakovica neophodna pomoć države.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 23.11.2011.

13:08

Default images

Dačić je to kazao posle posete IMR-u, nakon obilaska pogona za montažu traktora i pakovanje delova za izvoz.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije bi trebalo da pomogne pre svega u rešavanju problema iz prošlosti - likvidnosti računa, izbegavanju blokade u poslovanju i da omogući da IMR posluje u skladu sa novim programom restruktuiranja. "IMR je postigao već neke ugovore i radi traktore za Egipat i Etiopiju, a reč je o velikoj količini", kazao je Dačić.

Kako je naveo, IMR može da izradi oko 3.000 traktora godišnje zbog čega je moguće postići ugovore vredne više od 170 miliona evra.

"Nekada je IMR godišnje proizvodio od 5.000 do 6.000 traktora, tako da i u ovim uslovima krize, pošto ovde radi oko 900 radnika, je to jedan veliki poduhvat", rekao je Dačić.

Dačić je ocenio veoma bitnim korišćenje potencijala IMR-a koji ima veliku izvoznu mogućnost i dodao će vremenom tu doći i do proizvodnje drugih poljoprivrednih mašina.

"Mislim da je za državu veoma bitno da se iskoriste ovi potencijali i ove mogućnosti", istakao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: