U Beogradu kvadrat i do 4.500 evra

Kvalitetna gradnja, prestižna lokacija i stambeni kompleksi koji stanarima donose najviši stepen udobnosti se plaćaju i nekoliko hiljada evra po kvadratu.

Srbija

Izvor: 24 sata

Nedelja, 20.11.2011.

20:58

Default images

Poslednjih godina došlo je do razvoja kondominijuma, stambenih kompleksa sa zajedničkim prostorijama poput hotela, koji su svojom savremenom arhitekturom i kvalitetnim unutrašnjim opremanjem podigli životni standard u njima na svetski nivo.

"Građani koji imaju novca danas za taj novac traže najviše što mogu da dobiju, a investitori se utrkuju koji će prvi to da im obezbedi. Tako su nastali luksuzni stambeni kompleksi na Dedinju, u Novom Beogradu, na Zvezdari, gde cena kvadrata ide i do 4.500 evra", objašnjavaju u jednoj beogradskoj agenciji za nekretnine.

Prema rečima agenata za nekretnine, postoje vlasnici stambenih kompleksa koji kvadrat procene na šest, pa i sedam hiljada evra, ali takav se u Beogradu retko proda.

"Najskuplji stanovi koji su našli kupca su dva stana od po 200 kvadratnih metara u Moravskoj ulici, u kompleksu Oaza, na Zvezdari, koji su prodati po ceni od 4.500 evra po kvadratu. To je veliki novac, ali za njega se ne dobija samo stan, nego i zajedničke prostorije, parking, recepcija, portir, bazen, vrhunski protivprovalni i protivpožarni sistem, kao i najsavremenija tehnička oprema u stanu", objašnjava sagovornik lista 24 časa.

Posle stambenog kompleksa Oaza, među skupljim kvadratima su i stanovi na Dedinju, u projektima Panorama i Kapoto bild, u kojima se cena kvadrata kreće oko 3.500 evra.

Ista cena od 3.500 kvadrata je i u kompleksu Maksima centar, nadomak dunavskog keja u Bloku 11a u Novom Beogradu, gde će stanove imati i političari Mlađan Dinkić i Toma Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: