Živanić kupio Ćosićevu vilu?

Biznismen Radomir Živanić kupio je vilu književnika Dobrice Ćosića u elitnom delu Beograda, na Senjaku, nezvanično saznaje Blic.

Srbija

Izvor: Blic

Utorak, 15.11.2011.

09:24

Default images

Ćosić je kuću prodao i preselio se u centar kod ćerke, a prema nezvaničnim saznanjima lista, novi vlasnik je Živanić, vlasnik Verano motorsa, hotela Zira i kupac Robnih kuća Beograd.

Da je promenjen vlasnik vidi se po građevinskim radovima i brojnom obezbeđenju gradilišta. Takođe, stanari iz komšiluka znaju da im je umesto književnika u naselje stigao jedan od imućnijih ljudi Srbije. Živanić je posle kupovine kuće poznatog pisca pazario i susedni plac i kuća na Senjaku.

Ko je Radomir Živanić?

Živanić je široj javnosti skrenuo pažnju kada je na aukciji kupio Robne kuće Beograd za 360 miliona evra. Do tada je bio poznat zajedno sa Milijom Babovićem kao ekskluzivni zastupnik francuskog Pežoa za Srbiju, Bi Hi Crnu Goru.

Danas upravlja Verano grupom, koja ima više od 20 firmi i bavi se građevinarstvom, nekretninama, automobilima, trgovinom, prehrambenom industrijom i ugostiteljstvom i turizmom.

Verano grupa planira da izgradi nekoliko poslovnih i šoping centara sa više od 100.000 kvadrata, zastupnik je poznatih svetskih marki automobilskih guma i ulja, kao i odeće, vlasnik Žitka i pekare Hleb.

Živanić je u međuvremenu u Femili market uveo slovenački Merkator, a prodao je i hotelske kapacitete na jugu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: