Beograd se zadužuje još 57 mil. €

Beograd će se zadužiti još 57 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj kako bi se unapreio javni prevoz i saobraćajna infrastruktura.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.11.2011.

17:57

Default images

Odbornici Skupštine grada prihvatili su danas Odluku o novom zaduživanju.

Zajmom će biti finansirani, pored ostalog, produžetak tramvajske mreže preko mosta na Savi i na novim prilazima, modernizacija ulica,
Trga na Slaviji i podzemnih pešačkih prolaza, kao i rekonstrukcija Bulevara oslobođenja. Ukupna vrednost tog projekta procenjena je na 140 miliona evra, a ostala sredstva biće obezbeđena iz budžeta grada, zajma Evropske
investicione banke i donacije u vidu tehničke pomoći razvojnih banaka.

Beograd je dužan da zajam otplaćuje u 12 jednakih polugodošnjih rata, počevši od 21. marta 2015. godine.

Gradski parlament prihvatio je i Izveštaj o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta grada Beograda u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine.

U tom Izveštaju piše da je od, rebalansom predviđenih, oko 90 milijardi dinara, za prvih devet meseci ove godine realizovano 57,2 odsto, odnosno 51,5 milijardi dinara.

Za privh devet mesececi ostvareni su ukupni prihodi i primanja od 51,5 milijardi dinara, dok rashodi i izdaci iznose 50,6 milijardi dinara, što je 55,6 odsto godišnjeg plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: