Restitucija rešava prava izbeglih

Potrpredsednik Vlade Jovan Krkobabić kaže da su se zemlje regiona obavezale da će doneti akte kojima će se regulisati prava izbeglih.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 11.11.2011.

16:10

Default images

To znači, istakao je potpredsednik Vlade, da država Zakonom o restituciji mora da reguliše prava svih ljudi koji su nevoljno iselili iz Srbije u bilo koju drugu državu, ali i da isto to treba da učine Hrvatska, BiH, Crna Gora.

Ipak, Srbija će i dalje insistirati na konceptu individualnih, imovinskih i drugih ljudskih prava, sve dok ne budu rešena sva pitanja, kap što su to sudbine nestalih, povratak stanarskih prava, isplata zaostalih penzija, rekao je Krkobabić. On je podsetio da je na ministarskoj konferenciji u Beogradu postignut dogovor o zbrinjavanju najugroženijih kategorija izbeglica i raseljenih i da će realizacijom tog projekta Srbija zbrinuti blizu 17. 000 porodica, za šta će dobiti 335 miliona evra.

Prema njegovim rečima, ukupna sredstva od 586 miliona evra za sve četiri zemlje regiona biće prikupljena na donatorskoj konferenciji koja treba da bude održana aprila sledeće godine u Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: