Trošiti iz budžeta koliko se zaradi

Potpredsednica Vlade Verica Kalanovć i delegacija MMF-a saglasni da budžet za 2012. godinu mora da se oslanja na sopstvene snage.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 11.11.2011.

15:46

Default images

Kalanovićeva je istakla da Srbija mora da teži izbalansiranom budžetu koji podrazumeva da se troši samo onoliko koliko se zaradi.

Prema rečima potpredsednice Vlade postoji mogućnost da se prihodi budžeta znatno poveć kroz uvođenje sive ekonomije u legalne tokove. Kalanović je navela da Srbija, uprkos krizi, treba da teži održivom razvoju kroz jasnu razvojnu politiku, što bi se moglo ostvariti izdvajanjem za infrastrukturne projekte, što predstavlja i cilj planiranog budžeta.

Kalanovićeva je navela da je čak 80 odsto investicija koje su došle u Srbiju smešteno uz autoput, što upravo pokazuje važnost infrastrukture za razvoj privrede.

Misija MMF-a, koju predvodi regionalni predstavnik MMF-a za centralnu i istočnu Evropu Mark Alen, boravi u Srbiji od 3. novembra povodom prve revizije stend-baj aranžmana iz predostrožnosti, vrednog 1,1 milijardu evra.

Ključni uslov za pozitivnu ocenu prve revizije, kako su naveli predstavnici MMF-a, biće budžet Srbije za 2012. godinu i usklađenost budžeta sa fiskalnim pravilima.

Predstavnici MMF-a će u Srbiji, kako je najavljeno, boraviti do 15. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: