Idea povećava plate za 10 %

Hrvatska kompanija Idea i predstavnici tri reprezentativna sindikata u Srbiji potpisali su izmene i dopune kolektivnog ugovora.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

15:02

Default images

Kolektivni ugovor potpisan je u aprilu 2011. godine, saopštio je taj trgovinski lanac.

Time je zaključen pregovarački proces u okviru kojeg su zarade zaposlenih uvećane u proseku za 10 odsto i uređeni radno-pravni odnosi kao dobra osnova za razvoj zaposlenih i kompanije, navodi se u saopštenju.

Od 2005. godine, kada je Idea postala deo Agrokor koncerna, ta kompanija je omogućila otvaranje više od 4.500 novih radnih mesta.

Do kraja ove godine Idea će, kako se ističe, u svom sastavu imati više od 160 maloprodajnih objekata širom Srbije i sedam veleprodajnih centara.

Slovenački mediji nedavno su preneli da je preuzimanje slovenačkog Merkatora od strane Agrokora pitanje dana. Ivica Todorić koji je vlasnik Agrokora ojačaće tako poziciju na srpskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: