Mladi napuštaju G. Milanovac

Tek svaki treći diplomac iz Gornjeg Milanovca želi da se vrati u rodni grad, a glavni razlog za malo interesovanje je nemogućnost nalaženja posla.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.11.2011.

12:41

Default images

To je izjavila šefica ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u tom gradu Jelka Vesković.

Vesković je na sednici Opštinskog privrednog saveta Gornjeg Milanovca rekla da posao čeka 70 ekonomista od kojih je 30 mlađe od 30 godina, a slede pravnici, učitelji i lekari.
Od 3.684 nezaposlenih na evidenciji službe u Gornjem Milanovcu njih 243 je završilo fakultet, a troje poslediplomske studije.

Studenti iz rudničko-takovskog kraja koji završe učiteljski fakultet na posao mogu da računaju tek za 12 godina, rečeno je na sednici.

Mladi stručnjaci tvrde da ne vide perspektivu u Gornjem Milanovcu, nekada nazivanom "srpsko privredno čudo", gde je sada broj radnika prepolovljen jer političke partije na rukovodeća mesta postavljaju ljude sa završenom srednjom školom, a i ukinute su neke institucije, poput suda.

Od ukupnog broja nezaposlenih najugroženiji su ljudi od 45 od 54 godina kojih je 926 na evidenciji nezaposlenih.

Prema dužini čekanja na posao, 458 čeka duže od pet godina, a 146 zaposlenje očekuje više od jedne decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: