Profit Simensa čak 9,1 mlrd. EUR

Nemačka kompanija Simens je u fiskalnoj 2011. godini povećala profit za 36 odsto, na 9,1 milijardu evra.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.11.2011.

10:29

Default images

Kako se navodi u saopštenju, prihodi od redovnog poslovanja porasli su za sedam odsto, na 73,5 milijardi evra, a nove porudžbine u fiskalnoj 2011. godini porasle su za 16 odsto, na 85,6 milijardi evra.

"Sa jakim četvrtim kvartalom u turbulentnom ekonomskom okruženju, završili smo fiskalnu 2011. godinu sa rekordnim poslovnim rezultatima", kazao je predsednik i generalni direktor Simensa Peter Leser. On je naglasio da je kompanija dobro pozicionirana za rast prihoda u narednoj fiskalnoj godini i, srednjoročno, prelaz praga prihoda od 100 milijardi evra.

Navodi se da su odlični rezultati zabeleženi u sektoru industrije, gde su prihodi porasli za devet odsto, na 32,9 milijardi evra, a profit za 36 odsto na 3,6 milijardi evra, dok je u sektoru energije prihod iznosio 27,6 milijardi evra uz rast od osam odsto.

Narudžbina Nemačke železnice za brze vozove, vredna 3,7 milijardi evra, što je i najveća pojedinačna narudžbina u istoriji kompanije, u velikoj meri je doprinela obimu narudžbina, ocenjuje se u saopštenju nemačke kompanije.

Prema Lešerovim rečima, Siemens u fiskalnoj 2012. godini, koja je počela 1. oktobra 2011, očekuje umeren rast prihoda, a očekuje se i nastavak snažnih rezultata u poslovanju, uprkos trenutnom pritisku u pogledu cena i većim troškovima poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: