SNS ima ulagače za sto mlrd. evra

Srpska napredna stranka najavljuje sto milijardi evra investicija u Srbiju, a Jorgovanka Tabaković kaže da već postoje i konkretni investitori.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

05:28

Default images

"Reč je o projektima za koje postoji veliki interes, jer je to budućnost - komunikacijske mreže, infrastruktura, luke, kargo centri", navodo ona.

Tabaković, članica Predsedništva i šefica ekonomskog tima naprednjaka, kaže i da će "SNS garantovati preduslove i neće kriti uslove ugovora. U ovom trenutku, toliko".

Na pitanje iz kojih izvora će finansirati velike projekte, poput "Rekom do Egejskog mora”, ona objašnjava da se "računa na sve one kojima je interes skraćivanje tih komunikacijskih mreža plovnih puteva, koji su svesni energetskih potencijala na tom putu, pogodnosti koje će poljoprivredna proizvodnja imati od toga".

"Računamo na sve ono što se sada nekontrolisano i nekažnjivo odliva u privatne džepove. A investitori, domaći i međunarodni, računaju na nas", kaže Tabaković.

Objašnjavajući plan o većem oporezivanju bogatih, ona navodi da "predugo traje praksa praznih obećanja i naplaćivanje poreza tamo gde je najjednostavnije uzeti, a ne tamo gde preliva. To više ne mogu da podnesu ni građani, ni budžet, ni buduće generacije".

"Mi ćemo podsticati bogaćenje samo sopstvenim radom i znanjem, a ne rentiranjem političkih prijateljstava", kaže Tabaković i, na pitanje da li je među glavnim donatorima te stranke Milan Beko odgovara da "koliko puta treba ponoviti da se finansiramo sami i od onih koji žele da promene Srbiju nabolje?! Ko poznaje Milana Beka zna da je on investitor, a ostali moraju da shvate da mi nismo ničija lična investicija, sem građana Srbije".

Kada je u pitanju smanjenje neekonomskih zaduživanja, Tabaković naglašava da "sposobni ljudi blagovremeno sprečavaju uzrok problema, a posledicama se bave nesposobni".

Ona kaže da je "nedopustivo finansiranje deficita budžeta zaduživanjem iz koga novac curi na sve strane, kroz javne nabavke, stotinama agencija, ili novac uopšte ne nalazi put do budžeta zbog nenaplaćivanja poreza i sivom ekonomijom. Za svaku kasu postoji sistem 'duplog ključa', samo u Srbiji partijskog kapitalizma iz te kase uzima koliko hoće svako od koga zavisi opstanak vlade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: