Fijat: Stiže oprema iz Japana /FOTO

U fabriku Fijat automobili Srbija u Kragujevcu počela je da stiže oprema iz japanske fabrike Komacu koja će biti instalirana u pogon Preseraja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2011.

15:02

Default images

U toj fabrici će krajem godine početi probna proizvodnja potpuno novog modela automobila, saopštila je ta srpsko-italijanska kompanija.

U saopštenju se navodi da je ukupna vrednost opreme za pogon Preseraja oko 100 miliona evra, kao i da je stigla prva od dve linije maksimalno automatizovanih presa najanovije tehnogolije.

"Druga linija automatizovanih presa japanskog proizvođača stići će početkom naredne godine", navedeno je u saopštenju u kojem se naglašava da "kada je reč o drugoj liniji koja trebe da stigne prvi put će se instalirati u nekoj od Fijatovih fabrika".

Kompanija FAS navodi i da oprema koja je stigla, teška je blizu 3.000 tona, te i da je brodom krenula iz Japana pre dva meseca upakovana u 587 sanduka. U saopštenju se naglašava da se projeket rekonstrukcije nekadašnje fabrike Zastava automobili, sada Fijat automobili Srbija, kao i priprema proizvodnih pogona za novi model automobila odvijaju prema utvrđenom planu.

"Krajem oktobra proizvedene su prve školjke novog modela automobila čiji je radni naziv L-zero", navedeno je u saopštenju, u kojem se dodaje da će probna serija novog modela sići sa montažnih traka krajem ove godine.

U proizvodnji automobila, kako ocenjuju stručnjaci, za kvalitet automobila najbitnija su, praktično, četiri pogona i to - Preseraj, Karoserija, Montaža i Lakirnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: