Đelić: PIO neće informacioni sistem

Srbija neće menjati poreske stope u vreme krize, izjavio je potpresednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.11.2011.

12:30

Default images

Đelić je najavio dalje reforme kroz usvajanje zakonske regulative u skladu sa evropskim zakonodavstvom.

Na panel diskusiji povodom predstavljanja "Bele knjige" Saveta stranih investitora, Đelić je rekao da Srbija ni u prethodnoj krizi nije povećavala poreske stope, a pogotovo porez na dodatu vrednost, što su činile neke druge evropske zemlje i najavio da srpska vlada neće povećavati poreze dok traje kriza javnih dugova u EU. Đelić je podsetio da je Vlada Srbije u prethodnom talasu krize ukinula neke poreske stope, kao što je porez na štednju, a dobit od finansijskih transakcija je čak prepolovila stopu.

Komentarišući preporuke i zamerke u "Beloj knjizi" Saveta stranih investitora, potpredsednik vlade se saglasio da je bilo manjkavosti u njihovom sprovođenju i poručio da ne samo sadašnja, već i buduće vlade treba da nastave reforme propisa i da smanjuju administrativne i birokratske prepreke.

Što se tiče suvišnog administriranja u pribavljanju različitih dozvola, Đelić je rekao da se ta situacija ponavlja iz godine u godinu, ne samo na republičkom već i na lokalnom nivou, i preporučio da nadležne administracije treba da imaju više sluha za potrebe građana i privrednika na lokalnom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: