Dačić dovodi Motorolu u Srbiju/FOTO

Američka kompanija Motorola traži preduzeća sa razvijenom softverskom tehnologijom u koja bi mogla da investira, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2011.

08:31

Default images

Dačić je, posle sastanka s rukovodstvom "Motorole" u Čikagu, rekao da će MUP Srbije i ta američka kompanija nastaviti saradnju u oblasti modernizacije informaciono - komunikacionog sistema u našoj zemlji.

MUP Srbije i "Motorola" imaju sporazum o strateškom partnerstvu i pre više godina su započeli projekat uvođenja TETRA sistema, koji omogućava kripto - zaštićen prenos informacija na teritoriji Srbije. "Taj projekat je realizovan negde oko 40 odsto i ono što u narednom periodu predstavlja jedan od zadataka jeste da se pokrije cela teritorija Srbije TETRA sistemom", rekao je Dačić. On je rekao i da je dogovoreno da "Motorola" u Srbiji traži preduzeća sa razvijenom softverskom tehnologijom u koja bi mogla da investira.

"Nama je interes da zajedno sa strateškim partnerom razvijamo i najnovije tehnologije u drugim oblastima", rekao je Dačić i dodao da se u Čikagu upoznao sa radom jednog komandnog centra za reagovanje u vanrednim situacijama.

Dačić je ranije u toku dana, na prijemu u generalnom konzulatu Srbije u Čikagu, rekao da savezništvo i partnerski odnos između Srbije i SAD treba da se grade, svakako ne na štetu drugih naroda, ali uz uvažavanje legitimnih nacionalnih i državnih interesa Srbije.

On je takođe obećao pripadnicima dijaspore svu moguću pomoć MUP-a pri dobijanju srpskih dokumenata poput pasoša.

Pre Čikaga, Dačić, koji završava višednevnu posetu SAD, razgovarao je sa predstavnicima srpske dijapsore i Srpske pravoslavne crkve, kao i gradonačelnikom Klivenda i guvernerom Ohaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: