Delta od sada upravlja Jugohemijom

Kompanija Delta Holding je postala većinski akcionar u kompaniji Jugohemija preuzimanjem udela od manjinskog vlasnika Delta Stara.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

16:11

Default images

"Zbog nedefinisanih vlasničko-upravljačkih odnosa, Delta Holding u proteklom periodu nije bio u prilici da operativno rukovodi poslovanjem Jugohemije", navedeno je u saopštenju kao i da će se Delta Holding u narednom periodu operativno uključiti u rukovođenje Jugohemijom.

Preostali vlasnici Jugohemije su mali akcionari.

Sukob oko vlasništva u Jugohemiji počeo je u junu prošle godine, posle razlaza osnivača i vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića i sada bivše potpredsednice Holdinga Milke Forcan, koja je bila i predsednik Upravnog odbora Jugohemije i sa Miškovićem bila većinski suvlasnik u toj kompaniji, gde su zajedno imali 77 odsto kapitala.

Mišković je krajem jula 2010. osporio Forcanovoj vlasništvo nad 40 odsto akcija Jugohemije, optužio je za nezakonito raspolaganje imovinom tog preduzeća i zatražio od Privrednog suda u Beogradu uvodjenje privremene upave, gde je ona bila na čelu Upravnog odbora, kao i u novosnovanom preduzeću Jugohemija menadžment.

Prema podacima Agencije za privredne registre, 60 odsto akcija Delta stara ima Miroslav Mišković, a 40 odsto kompanija Form, koja je registrovana u američkoj državi Delaver, koja je ofšor zona, a za koju su mediji spekulisali da je u vlasništvu porodice Milke Forcan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: