RATEL: Preneto 20.328 brojeva

U Srbiji je za četiri meseca od uvođenja usluge prenosa broja mobilnog telefona u drugu mrežu preneto 20.328 brojeva.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.10.2011.

15:46

Default images

Kako se precizira u saopštenju Republičke agencije za elektronsku komunikaciju (RATEL), tokom oktobra uspešno je izvršeno 5.825 prenosa brojeva iz jedne u drugu mrežu mobilne telefonije.

Korisnicima mobilne telefonije u Srbiji usluga prenosa broja dostupna je od 1. jula 2011. godine kod sva tri mobilna operatera - Telekoma Srbije, Telenora i Vip mobajla (Mobile).

Informacija da li je određeni broj prenet u drugu mobilnu mrežu može se naći na internet stranici www.prenesibroj.rs pomoću aplikacije koju je razvio Ratel.

Od trenutka podnošenja zahteva za prenos broja do realizacije prenosa može da prođe četiri radna dana, odnosno dva radna dana za proveru ispunjenosti uslova i dva radna dana za prenos broja.

Ratel je saopštio i da je u funkciji govorna poruka kojom se osoba koja zove obaveštava da je broj u novoj mreži.

Prema podacima Ratela, tri srpska operatera mobilne telefonije zajedno imaju više od 10 miliona izdatih brojeva. Više od polovine su korisnici usluga Telekomove Mobilne telefonije Srbije, zatim slede Telenor i Vip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: