Popis poljoprivrede sledeće godine

Popis poljoprivrede u Srbiji biće obavljen od 1. oktobra do 15. decembra 2012. godine i to je prvi takav popis od 1960. godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

15:27

Default images

Direktor Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Dragan Vukmirović.kazao je da je popis poljoprivrede važan za evropske integracije Srbije i najbolji je način da se dobiju sveobuhvatne i precizne informacije koje će poslužiti kao osnova za buduće odluke u poljoprivredi.

Prema rečima Vukmirovića, rezultati Popisa poljoprivrede pokazaće koliko se ljudi u Srbiji bavi poljoprivrednom proizvodnjom, kolika je korišćena poljoprivredna površina i stočni fond, kao i to kakva je poljoprivredna mehanizacija i koliko ima poljoprivrednih objekata,
On je naglasio da prema prvim rezultatima sprovedenog popisa stanovništva, u Srbiji ima oko 655.000 poljoprivrednih gazdinstava.

Popis poljoprivrede je trebalo da bude sproveden od 1. do 15. novembra 2011. godine, ali je, kako su ranije kazali u RZS-u, pomeren za drugu polovinu 2012. godine, jer nisu bila obezbeđena sredstva iz budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: