Dinkić: Automobili naša šansa /FOTO

U Srbiji trenutno radi 110 fabrika iz oblasti automobilske industrije koja je, prema rečima Mlađana Dinkića, velika šansa za Srbiju.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.10.2011.

17:15

Default images

Dinkić je na otvaranju fabrike nemačka kompanija IGB Automotive u Inđiji rekao da će sva proizvedena roba u toj fabrici biti izvezena.

Nemačka kompanija IGB Automotive otvorila je u Inđiji fabriku koja će proizvoditi grejače za auto sedišta i zapošljavati 750 radnika.

"Danas je veliki uspeh otvoriti ovoliko radnih mesta i prezadovoljan sam što su većinom žene našle posao u ovoj fabrici. Ovde je pre osam godina bila njiva, a danas je industrijska zona sa 20 fabrika", rekao je šef poslaničke grupe Ujedinjeni regioni Srbije (URS). Dinkić je najavio da će izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, od oktobra ove godine, 80 odsto od poreza na zarade ostati u budžetu opštine Inđija, te da svako novo radno mesto znači i više novca za opštinu.

IGB Automotive je 2007. godine započela proizvodnju u Srbiji otvaranjem proizvodnog pogona u Inđiji u iznajmljenom prostoru.

Fabrika IGV Automative je izgrađena na površini od 7.500 kvadrata i u njoj će se godišnje proizvoditi blizu šest miliona grejača za sedišta.

Ministarstvo ekonomije je podržalo investiranje te nemačke kompanije 2008. godine podsticajima za otvaranje 300 novih radnih mesta.

Bauerhin - IGB Automotive je kroz Program finansijske podrške investitorima koji sprovode Ministarstvo ekonomije i SIEPA dobilo podsticaje u iznosu od 1,8 miliona evra.
Ukupna investicija te nemačke kompanije u Srbiji iznosi više od pet miliona evra. IGB Automotive je ćerka firma nemačke kompanije Bauerhin, koja posluje na teritoriji Frankfurta od 1974. godine i trenutno u svojoj mreži upošljava oko 2.000 ljudi.

Predstavnici IGB Automotive su u junu 2010. godine predstavili novi plan za izgradnju sopstvene hale i zapošljavanje dodatnih 450 radnika, a ugovor o podršci investicijama i zapošljavanju potpisali su direktor "Bauerin IGB automotive" Jozef Hilmer i tadašnji ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

"Otvaranje jednog radnog mesta je u vreme ekonomske krize veliki izazov, a otvaranje ovolikog broja radnih mesta je pravi podvig. Nadam se da će još nemačkih kompanija ulagati u Inđiji", rekao je predsednik te opštine Goran Ješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: