Vip ima najbolju mobilnu mrežu

Kompanija Vip mobajl pobednik je prvog nezavisnog testiranja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, koje je izvršio časopis 'Konekt u saradnji sa P3 komjunikejšn.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.10.2011.

14:55

Default images

Mereći ukupno prenos glasa u toku vožnje i u mirovanju kao i prenos podataka, prvo mesto je zauzeo Vip sa ukupno osvojena 434 boda, drugo mesto je pripalo Telenoru sa 409, a mt:s je sa 318 zauzeo treće mesto.

U oblasti prenosa glasa, prvo mesto je zauzeo Telenor sa 259 bodova, drugi je Vip sa 251 i treći mt:s sa 226 bodova. Kada je reč o prenosu podataka, najviše je osvojio Vip 183, potom Telenor 150 i mt:s 92 boda.
Direktor izdavačkog preduzeća ''PC Pres'' Dejan Ristanović je kazao da je istraživanje rađeno od 17. avgusta do 4. septembra u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu u kojima živi približno trećina stanovnika Srbije, kao i duž Koridora 10 i na pristupnim putevima koji povezuju ove gradove.

Tim kompanije P3 se vozio u specijalizovanim mernim automobilima i istovremeno telefonima obavljao i primao test pozive, beležio uspešnost i kvalitet prenosa glasa i podataka, naveo je Ristanović.

On je dodao da je pri istraživanju primenjena ista metodologija koju koristi i nemački magazin ''Konekt'', kao i da je glasovna komunikacija učestvovala sa 60, a prenos podataka sa 40 odsto u završnoj oceni.

Pristup merenjima je bio statistički, što je podrazumevalo višestruka ponavljanja, tako da je izvršeno 1.700 merenja za prenos glasa i do 2.000 merenja širokopojasnog servisa po operatoru.
Nakon primanja priznanja za najbolji rezultat, član UO Vip mobajl Darko Parun je kazao da je toj kompaniji, kao najmlađem operatoru čast da dobije ovako značajno priznanje.

On je podsetio da je Vip 1. decembra 2006. godine, za 320 miliona evra dobio samo papir na kome je pisalo licenca, a danas ima najkvalitetniju mrežu u Srbiji.

Parun se zahvalio i državi koja je omogućila Vip-u da dođe do ovog rezultata uz adekvatne uslove poslovanja i zakonsku regulativu.

On je istakao i da na ovom primeru druge kompanije treba da vide da se može doći u Srbiju, ulagati i ostvariti uspeh.

Direktor P3 komjunikejšn Vladimir Obradović je kazao da je ta kompanija vodeći provajder usluga testiranja mobilnih uređaja i aplikacija u Evropi i Americi.

Prema njegovim rečima, merenja su obavljena na nezavisan način, uz dugogodišnju metodologiju i bez favorizovanja operatera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: