Grci udeo u Telekomu cene 550 mil.€

Pregovori sa grčki partnerom u Telekomu Srbije oko prodaje i cene akcija u nacionalnom teleoperateru i dalje traju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2011.

02:09

Default images

Grčki OTE i dalje želi da proda svoje akcije u nacionalnom teleoperateru, ali smatra da kao cenu akcija treba uzeti iznos koji je država tražila na neuspelom tenderu za prodaju ove kompanije.

Na to Vlada, kako navode Novosti, nije spremna.

Vlasništvo, istina manjinsko, grčkog partnera u nacionalnom teleoperateru, inače je, kako nam je potvrđeno, i glavna prepreka što do sada nije započet proces podele besplatnih akcija za više od četiri miliona građana. Da podsetimo, posle više meseci pregovora, Vlada Srbije je, krajem prošle godine, dobila saglasnost grčkog partnera u Telekomu Srbije da na tada raspisan tender za prodaju većinskog paketa akcija može ponuditi i njihovih 20 odsto deonica.

Cena za ceo paket od 51 odsto akcija Telekoma bila je minimum 1,4 milijarde evra. Jedini zainteresovani kupac iz Telekom Austrija grupe nije bio spreman da ponudi toliko i tender je, posle više dodatnih rokova, proglašen neuspelim.

Sudeći po "tenderskoj ceni“, grčki OTE za svoj paket od 20 odsto akcija srpskog Telekoma od države traži nešto više od pola milijarde evra, tačnije 549 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: