Dinkić: Preseći "Gordijev čvor"

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić kaže da su ključne tačke predizbornog programa URS decentralizacija i regionalizacija Srbije.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.10.2011.

18:31

Default images

On u ključne tačke ubraja i novi ekonomski program i program za poljoprivrednike.

"Istrajaćemo u narednoj Vladi da se do kraja sprovede decentralizacija i regionalizacija", rekao je Dinkić. Označivši apatiju u delu biračkog tela kao veoma opasnu po društvo u celini, Dinkić je dodao da će URS sve uciniti da ljudima da nadu i vrati izumrli aktivizam.

"Šta je drugo decentralizacija, nego pokušaj da se ljudima omogući rešavanje pitanja, a najveći problem Srbije je to što građane niko ništa ne pita", ocenio je Dinkić. Lider URS kaže da neće biti razvoja demokratije dok se građanima ne prepusti direktan izbor gradonačelnika.

Dinkić je naglasio da treba obnoviti funkciju mesne zajedinice i u skupštinama gradova formirati veća mesnih zajednica sa pravom veta ukoliko neka gradska odluka nije u njihovom interesu.

Izmene Zakona o javnim preduzećima po predlogu URS znače da preduzećima upravljaju menadzeri, rekao je Dinkić i ocenio da se "partokratija" mora "preseći kao 'Gordijev čvor'".

URS je spreman za izbore, a o koaliciji će odlučiti posle izbora, dok će na lokalnom nivou odbori imati samostalnost, kazao je lider URS.

Dinkić je dodao da su Zapadnoj Srbiji potrebne investicije i da je ključna izgradnja auto-puta od Beograda ka Jadranu jer su za protekle četiri godine Vojvodina i jug Srbije, zbog Evropskog koridora 10, privukli mnogo investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: