Ćirić: Zaposlićemo 8.200 građana

U programu za podsticanje investicija odobren je 51 projekat, ukupne vrednosti od oko 260 miliona evra, kaže ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.10.2011.

10:43

Default images

Ti projekti, koji su odobreni u poslednjem krugu prijavljivanja koji je zatvoren pre nekoliko dana, trebalo bi da rezultiraju sa oko 8.200 novih radnih mesta, rekao je on.

Ćirić je ocenio da se program Vlade Srbije za podsticanje investicija davanjem bespovratnih sredstava investitorima koji ulažu u proizvodnju pokazao kao jako delotvoran.

"To pokazuje da je Srbija i pored teškoća koje imamo i stvari koje moramo da izmenimo i dalje zemlja koja je atraktivna za investitore", rekao je on.

Ćirić je istakao da se očekuje da će Srbija u ovoj godini imati tri milijarde dolara stranih direktni investicija, "uzimajući u obzir sve sto treba da se desi do kraja godine".

On je rekao da je priliv direktnih stranih investicija u bruto iznosu zaključno sa julom u Srbiji bio na nivou od 1,6 milijardi dolara i pored svetske ekonomske krize.

"Prognozirali smo direktne investicije u ovoj godini od 2,5 do tri milijarde dolara, ali mislim da bi oko tri milijarde dolara bilo realni pokazatelj interesovanja stranih investitora", rekao je Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: