Protest putara, nisu dobili plate

Preduzećima za puteve Nibens grupe nije uplaćeno obećanih 200 miliona dinara i oni će nastaviti sa svakodnevnim protestima ispred Vlade Srbije u Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.10.2011.

08:56

Default images

Predsednik sindikata preduzeća za puteve (PZP) Beograd Milan Jovanović je kazao da PZP Beograd, Niš, Kragujevac, Vojvodinaput-Bačkaput i Vranje nisu dobila novac za jednomesečnu platu i nabavku energenata potrebnih za rad tih firmi, shodno dogovoru premijera Srbije Mirka Cvetkovića i ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića.

Jovanović je kazao da ta preduzeća neće moći da čiste sneg i održavaju puteve tokom zime ukoliko što pre ne budu dobila novac. Nibens grupa zimi održava oko 30 putne mreže u Srbiji. Putari tvrde da je AIK banka, najveći finansijski poverilac Nibens grupe, potpisala saglasnost da prezaduženim PZP bude uplaćeno oko 200 miliona dinara, ali da garanciju za to treba da obezbedi generalni direktor Puteva Srbije, koji, pak, traži odobrenje Upravnog odbora tog javnog preduzeća.

Uz to AIK banka traži da joj taj novac bude vraćen do kraja ove godine.

Nibens grupa je ranije kod banaka na ime kredita unapred založila prihode od održavanja magistralnih i regionalnih puteva u Srbiji, a sada zbog dugova radnici već mesecima ne primaju plate.

Putarska preduzeća Nibens grupe duguju bankama oko 130 miliona evra, a ukupno duguju oko 170 miliona evra. Radnici traže da se odblokiraju računi tih preduzeća kako bi mogli da nastave da rade, da im budu isplaćene zaostale zarade i da potraživanja banaka budu konvertovana u kapital preduzeća.

Nibens grupa od banaka traži da se odreknu previsokih kamata i da im se obezbedi vraćanje kredita u narednih 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: