Srbija 78. u svetu po korupciji

Na svetskoj listi, od ukupno 178 zemalja, po korumpiranosti smo na 78. poziciji sa ocenom 3,5, po čemu smo uporedivi sa Grčkom, Tanzanijom, Malavijem i Peruom.

Srbija

Izvor: Blic

Ponedeljak, 24.10.2011.

05:02

Default images

U našem okruženju veći stepen korupcije od Srbije imaju samo Bosna i Hercegovina i Albanija, pokazuje indeks korumpiranosti međunarodne organizacij "Transparency international” (TI).

Svakoj zemlji je data određena ocena na osnovu sagledavanja prikupljenih podataka. Maksimalna, najbolja ocena je 10, koju nema nijedna država, što znači da je korupcija svuda prisutna.

Najvišu ocenu, odnosno najmanje korupcije od svih posmatranih zemalja u svetu ima Danska i iznosi 9,3. Što je ocena niža, to je stepen korumpiranosti veći, tako da poslednju i najgoru poziciju drži Somalija sa ocenom 1,1. Čak šest evropskih zemalja spada u deset najmanje korumpiranih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: