Tržni centar Srbije i RS u Rusiji

Keš and keri centar, u kojem bi se prodavali proizvodi iz Srbije i Republike Srpske, trebalo bi da bude izgrađen u ruskoj Vladimirskoj oblasti do kraja 2012.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 21.10.2011.

19:53

Default images

Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić je rekao da bi RS na trzištu Rusije mogla da ponudi značajne količine voća i povrća, ali i ostale robe, navodeći da ideja o otvaranju zajedničkog tržnog centra sa Srbijom ima privredni značaj, zbog čega će je Vlada RS podržati.

"Nama nije problem da budemo manjinski suvlasnik u jednoj takvoj kompaniji, pa i sa Srbijom da budemo manjinski vlasnik, a da privatnoj inicijativi prepustimo da upravlja tim centrom", rekao je Džombić.

Vrednost ove investicije je 2,5 miliona evra.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miodrag Nikolić izjavio je da je značaj projekta u tome što će domaći proizvodi moći da budu plasirani na tržište Rusije, čime će biti stimulisani poljoprivredni proizvođači i ostale prerađivačke industrije.

"Radi se o tome da se kroz najveći mogući stepen prerade ostvari veća razlika u ceni, čak do 20 odsto", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: