NS dobio garancije za obveznice

Grad Novi Sad i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) zaključili su sporazum o davanju garancija za izdavanje municipalni obveznica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.10.2011.

10:15

Default images

Vrednost obveznica iznosi 35 miliona evra.

Novi Sad je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je emitovala municipalne obveznice, u želji da na tržištu kapitala pod povoljnijim uslovima prikupi sredstva za nastavak komunalnih radova.

Američka ambasadorka u našoj zemlji Meri Vorlik kaže da su sporazumom date ne samo garancije da će Novi Sad moći da isplati prodate obveznice po prispeću, već i da je ovim činom počela i nova era u finansiranju opština u Srbiji. "Svedoci smo početka primene potpuno novog načina upravljanja finansijama. Zahvaljujući velikoj podršci i odličnoj poslovnoj saradnji sa USAID-om, Unikredit bankom i Stalnom konferencijom gradova i opština, Novi Sad će od sada biti u mnogo boljoj poziciji kako u finansiranju kapitalnih projekata, tako i u privlačenju stranih investitora", izjavio je gradonačelnik Novog sada Igor Pavličić.

Prema njegovim rečima, ovim obveznicama s povoljnijom kamatom od bankarskih kredita, grad će uštedeti 4,5 miliona evra, a sredstva će se usmeriti na izgradnju četvrte faze Bulevara Evrope, prečistača otpadnih voda i za kanalizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: