Španski Viskofan uložio 45 mil. EUR

Španska kompanija Viskofan je u proteklih pet godina uložila 45 miliona evra u fabriku veštačkih omotača Koteks u Novom Sadu,.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.10.2011.

10:05

Default images

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da je "značaj te investicije zaista velik, pošto ova fabrika nije radila punih šest godina“.

“Viskofan Koteks je sada, zahvaljujući štanskim investitorima, uspešna fabrika koja zapošljava 500 radnika i 95 odsto svojih proizvoda izvozi", istakao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, država će fabrici dati 400.000 evra kako bi se u njoj otvorilo još 200 radnih mesta, a nudi i neophodnu logističku podršku.

Pajtić je podsetio da u Vojvodini u ovom trenutku postoji šest investicionih projekata španskog porekla, s tim da je Koteks najveći među njima.

"Španski investitori su u pokrajinu investirali oko 55 miliona evra, od čega je u Viskofan Koteks do sada uloženo najviše - 45 miliona evra", istakao je predsednik Vlade Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: