Čupić: Bankari nisu poreznici

Predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adrija banke u Srbiji Vladimir Čupić smtra da kontrola uplate doprinosa na zarade nije posao kojim treba da se bave banke.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.10.2011.

15:36

Default images

Čupić je rekao da banke nigde u svetu ne kontrolišu uplate doprinosa za penzijsko i invalidisko osuguranje i naglasio da banke nisu poreski organi.

On je rekao da je verovatno moguće prebaciti na banke kontrolu uplate dorinosa, ali je rekao da ne razume tu ideju, "ako je zatvoren Zavod za obračun i plaćanje (ZOP) i ako je platni promet prebačen u banke".

"Postoji lakši način da se to uradi. Dajte da ponovo aktiviramo ZOP ili Službu društvenog knjgovodstva, zaista će sve biti od kontrolom", rekao je Čupić koji je ponovo izabran za predsednika Odbora Privredne komore Srbije za bankarstvo i osiguranje.

Beogradski dnevni list "Politika" danas je, pozivajući se na Poresku upravu, objavio da bi poslovne banke umesto te uprave mogle da preuzmu kontrolu uplata doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U tekstu je navedeno da je to rešenje najsličnije onome što je radila Služba društvenog knjigovodstva i da u Ministarstvu finansija kažu da će izmene biti usvojene paralelno sa budžetom za 2012. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: