Komercijalna: Kamate ostaju iste

Komercijalna banka neće povećavati kamate na depozite u predstojećoj Nedelji štednje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.10.2011.

15:11

Default images

"Nećemo podizati kamate, jer bi to značilo i skuplje kredite", rekao je zamenik predsednika Izvršnog odbora banke Dragan Santovac i dodao da su zahvalni guverneru što je to predložio bankama.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić je prošle nedelje održao sastanak sa poslovnim bankama na kome je predložio da banke ne povećavaju kamate na depozite u "Nedelji štednje" koja počinje 31. oktobra, da se zbog toga ne bi povećavale kamate na kredite. Santovac je rekao da u Komercijalnoj banci kamate na štednju i inače nisu među najvišima u Srbiji, napominjući da ta banka ima najviše prikupljene štednje, nešto iznad 1,2 milijardi evra (od ukupno 7,5 milijardi evra), a milijardu evra su dostigli 13. januara.

Kamatna stopa u Komercijalnoj banci na štednju u evrima položenu na godinu dana biće u promotivnom periodu oko pet odsto, koliko je i sada.

Mesec štednje za Komercijalnu banku je mesec "Ulaganja u budućnost", posvećen realnim problemima i potrebama ljudi, a ustupanjem svog prostora u medijima, banka daje šansu ljudima kojima je potrebna pomoć ili podrška, a nemaju priliku da o tome govore, rečeno je na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: